dlaczego objawy przeziebienia nasilaja sie wieczorem

Dzielimy się wiedzą i doświadczeniami dotyczącymi kosmetyków, producentów kosmetyków, marek, produkty, podpowiadamy, które sklepy online mają dobre ceny itd.
Nadia

dlaczego objawy przeziebienia nasilaja sie wieczorem

Post autor: Nadia »

Cześć wszystkim! :) Zauważyłam, że objawy przeziębienia, takie jak kaszel i katar, nasilają się u mnie wieczorem. W ciągu dnia czuję się w miarę dobrze, ale wieczorem wszystko się pogarsza. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, dlaczego tak się dzieje? Może to mieć związek z moim trybem życia lub innymi czynnikami? Chciałabym lepiej zrozumieć ten mechanizm, aby móc skuteczniej radzić sobie z objawami i poprawić jakość snu. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i porady!
Ollenka

Re: dlaczego objawy przeziebienia nasilaja sie wieczorem

Post autor: Ollenka »

Może to być kwestia suchego powietrza. Wieczorem, zamiast dogrzewać mieszkanie, warto je wywietrzyć, na kaloryfer położyć mokry ręcznik. Dobrym rozwiązaniem jest też zrobienie sobie inhalacji w momencie gdy objawy się nasilają. Wystarczy inhalator i sól fizjologiczna - parę minut i ja zawsze czuje ulgę. Łatwiej oczyścić nos, łatwiej odkaszlnąć - bo inhalacje rozrzedzają wydzielinę, która tak bardzo przeszkadza. Jeśli nie masz inhalatora, to warto kupić - nie jest to jakiś wielki wydatek, a na lata. Ja mam pulmocare apteo - świetny jakość i wykonanie (europejska produkcja), 4 tryby pracy (sprawdza się nie tylko przy przeziębieniu, ale też przy poważniejszych chorobach - zapalenie oskrzeli czy nawet płuc).
ODPOWIEDZ